BejelentésA mi iskolánk
Nyírmeggyes -IPR-

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Szavazás
IPR az ÁMK-ban
Gyakran hallhatják az ÁMK-ban tanuló gyermekeink és a szülők is azt a kifejezést, hogy „IPR”, amely az Integrációs Pedagógiai Rendszer rövidítése.
Intézményünk már második alkalommal pályázott sikeresen a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrációs és képesség kibontakoztató felkészítése pedagógiai rendszerének bevezetéséhez, alkalmazásához. Ezáltal lehetősége nyílt az ÁMK minden tagintézményének arra, hogy részt vegyen a programban. Gyereklétszám arányosan forráshoz jutottak az intézmények a hátrányok csökkentésének megszüntetésére.
Nyírmeggyesen az iskola és óvoda mintegy 5,5 millió forintot, míg Tiborszálláson az iskola és az óvoda közel 3 millió forintot költhet a pályázat által, szigorúan meghatározott feladatokra.
Elsődlegesen meghatározott feladat a gyermekek esélyegyenlőségének javítása, a hátrányok csökkentése.
Mindkét tanévben tantermi berendezéseket, felszereléseket vásároltunk intézményünk részére. Tantermeinkbe, az öltözőbe új padok, székek, szekrények, függönyök kerültek, (egy másik elnyert pályázati összegből) a tetőtér befejezése folyamatban van, s a most készülő tantermek berendezése is megvalósul. Itt kap helyet a „képzőművészetis” tanterem, speciális rajzasztalokkal, a szükséges berendezésekkel. Az elnyert összegből játékokat, fejlesztő eszközöket is vásároltunk gyermekeink számára. Számítástechnikai eszközeink egy részét is korszerűbbre cseréltük.
Vállalt feladatként projektnapot szervezünk szülők-gyerekek-tanárok részvételével, melynek célja jó hangulatban eltöltött idő keretében egymás megismerése, kapcsolatok kialakítása, továbbépítése. A bográcsba valóhoz az anyagiakat az IPR által biztosítjuk.
Az egyik elvégzendő feladat a hátrányos helyzetű tanulók kulturális rendezvényre való jutása. Ebből az összegből lehetőségünk nyílik arra, hogy -a szülői szervezet által felajánlott összeggel kiegészítve- iskolánk valamennyi diákja egynapos kiránduláson vesz részt ez év április 30. napján, Polgár mellett az Archeoparkban. A lekötött program alapján a kiállítások megtekintésén túl kézműves foglalkozásokon, íjászaton, huszár- és lovas bemutatón vesz részt a diákság. Minden gyermek számára ebédet biztosítunk, amely különleges élmény lesz, hiszen végignézhetjük hogyan készül  a  kemencében sült kenyérlángos.
A szociális hátrányok enyhítésére tanulóink  könyvekhez, játékokhoz, ruházathoz juthatnak.
Az Óvodában pályázatunk keretében közlekedésbiztonsággal egybekötött családi napot szervezünk, amelyen a szülőket és gyermekeket megvendégeljük. Új törölközőgarnitúrákat vásároltunk valamint a csoportszobákba különböző fejlesztő eszközöket. Új számítástechnikai eszközök kerültek beszerzésre, mint pl. a régen hiányzó fénymásoló, vagy korszerű számítógép, laptop.
Gyermekeink és pedagógusaink örömmel vesznek részt a programban, s amennyiben pályázati lehetőségünk nyílik rá, a következő tanévben is folytatni kívánjuk tevékenységünket.
Nagy Gusztáv
ÁMK-igazgatóHírek
Középiskolai felkészítés

A középiskolába készülő HHH-s tanulóink előkészítő foglalkozásokon vehetnek részt. Jelenleg gőzerővel készülnek a felvételire. Nagyon fontos, hogy a felvételi típus feladataival megismerkedjenek.

tovább >>


AJTP

Ebben a tanévben három tanulónk pályázik az Arany János Tehetséggondozó Programba. Ketten Debrecenben illetve egy tanuló Nyiregyházán szeretne "Aranyos" diák lenni. Ismét közel 600 diák kerülhet be az Arany János Tehetségondozó Programba. tanévben. A programba bejutó tanulók az ország legkülönbözőbb pontjain, 21 középiskolában kezdhetik meg tanulmányaikat abban a reményben, hogy a középiskolát követően majd felsőfokú tanitézmények hallgatói lehetnek. A képzés 5 éves, a tanulók 0. évfolyamon kezdik meg tanulmányaikat. A program a bekerülő tanulók számára speciális kollégiumi ellátást is biztosít.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!